Блог

Чому саме цільнозерновий?

Чому перевагу потрібно віддавати цільнозерновому хлібу?
Білий смачніший, ароматніший, пишніший)
Навіщо грубі отрубистые частинки зерна? Якщо можна насолодитися смаком білого хліба?

«Білий», як ми звикли його називати, зроблений з пшеничного борошна вищого ґатунку, так би мовити – рафінованого. Це означає, що при помелі зерна від нього відокремили оболонку і зародок, залишили тільки білу крохмалисту частину, щоб було смачно)
Смачно то смачно, але користь то куди поділи?
Користь у такому хлібі дуже мала, більше порожніх вуглеводів.

⠀А всі поживні  речовини містяться в оболонці та зародку. Вони є багатим джерелом вітамінів, білків, харчових волокон, мінералів і фенольних сполук, а також містять ряд корисних ліпідів і жирних кислот – це життєво важливі жирні кислоти, які не можуть бути синтезовані нашим організмом і, отже, повинні бути отримані ззовні через раціон.

Вони пов’язані з низкою медичних корисних впливів, таких як підтримання рівня холестерину, покращення фізичної витривалості та затримки старіння.

Роблячи висновки з вище сказаного, приходимо до того, що саме хліб із цільнозернового борошна має бути в нашому раціоні харчування!

Залишити коментар

Останні коментарі

    Call Now Button