Блог

Хліб-природний пребіотик

Цільнозерновий хліб є природним пребіотиком.
А все тому, що містить у своєму складі дуже важливий компонент – клітковину.
⠀Харчові волокна (клітковина) не перетравлюються і не засвоюються нашим організмом, але ферментуються мікрофлорою кишечника, стимулюючи її зростання та життєдіяльність.
Тобто, пребіотики – помічники у життєдіяльності мікрофлори кишечника.⠀
Їжа є єдиним джерелом пребіотиків, саме їй ми годуємо свою мікробіоту і тим самим впливаємо на її різноманітність та склад. Тому різноманітні продукти з високим вмістом клітковини є ключовим елементом у збереженні рівноваги бактеріальної мікрофлори. Пребіотики знаходяться в молочних продуктах, кукурудзяних пластівцях, крупах, цільнозерновому хлібі, цибулі ріпчастій, цикорії польовому, часнику, квасолі, гороху, картоплі, спаржі, бананах та багатьох інших продуктах.
Цільнозернові злаки за вмістом клітковини перевершують овочі та фрукти у два, а то й у тричі. Тому дуже важливо у свій раціон включати цільнозернові хліба.
⠀А ти вже нагодував мікрофлору кишечника нашим правильним хлібом?

Залишити коментар

Останні коментарі

    Call Now Button