Блог

Вуглеводна пустушка чи корисний продукт?

Природа створила все для того, щоб ми були здоровими і щасливими!Але ми  у процесі еволюції примудрилися  перетворити хороші продукти, що дарують нам красу та енергію, в абсолютно некорисні. Не винятком став і ХЛІБ! ⠀Біле рафіноване пшеничне борошно продукт людського втручання у природу. Вуглеводна пустушка  з високою калорійністю. Плюс всілякі хімічні та жирові добавки – все це знижує харчову цінність хліба і аж ніяк не додає користі.
⠀Раніше в їжу вживали в основному нерафіноване зерно! Зерна злаків багаті на вітаміни групи В, Е, А та ін. Вони містять велику кількість мінералів: калій, кальцій, цинк, магній, селен, мідь, кобальт, йод, марганець, кремній, селен. Взагалі майже всю таблицю Менделєєва. Здавалося б, стільки користі для людини! Насправді, все це джерело корисних речовин знаходиться у самому зародку і оболонці зерна, які в процесі обробки потрапляють у відходи. У результаті біле борошно вищого (елітного) сорту містить залишки вітамінів і корисних речовин, які через два тижні перестають бути активними, а також калорії та крохмаль, які не приносять жодної користі та не забезпечують нас життєвою силою.
А ось хліб? з цільнозернового борошна, крім всіх вищеперелічених компонентів ще й багатий на клітковину.

Робіть  свідомий вибір і будьте здорові)

Залишити коментар

Call Now Button