Блог

Свіжий чи черствий

Свіжий чи черствий?
Сьогодні широкого поширення набув свіжоспечений хліб. Справді, важко відмовитися від золотистої ще теплої скоринки ароматного пшеничного хліба. Від одного запаху апетит розігрується не на жарт, а рука вже тягнеться до хлібної полиці.
Здавалося б, чим свіжіше, тим краще. Насправді все з точністю та навпаки. На хрумкій скоринці та ароматі плюси свіжого хліба закінчуються. Але в якому вигляді найправильніше вживати хліб? Давайте розумітися.

М’якуш свіжого хліба прожувати дуже складно, натомість він скочується в грудочки, які погано просочуються шлунковим соком і вони не можуть перетравлюватися, що в результаті негативно позначається на процесі травлення. Крім того, гарячий хліб, щойно вийнятий із печі, насправді ще не до кінця приготувався. Процеси дозрівання та бродіння тривають усередині виробу ще кілька годин після повного остигання хліба. Тому, коли ви з’їдаєте шматочок свіжого хліба, у кишечнику починається процес бродіння. Подібні процеси можуть викликати почуття дискомфорту, здуття живота та болю.
Тому кориснішим вважається їсти вчорашній хліб.

Залишити коментар

Call Now Button