Блог

Як краще зберігати хліб?

Хліб та булочні вироби мають невеликі терміни зберігання 2-3 дні, хліба на заквасці близько 7 днів. І обов’язково протягом цього часу хліб повинен змінюватися, ставати трохи сухішим, трохи щільнішим. Якщо хліб через тиждень такий самий м’який і ніжний, як і першого дня варто задуматися чи такий натуральний склад у цього хліба? І яким чином цей буханець зміг спростувати закони природи?

Найкраще зберігає свіжість упаковка.

Але тут виникає інша проблема, в поліетилені легко розвивається патогенна мікрофлора і такий хліб може почати пліснявіти, особливо якщо лежить на сонечку або в теплому місці.

Перемістіть хліб з поліетилену в паперовий пакет і помістіть його або у хлібницю або у ємність, що закривається. Таким чином ви уповільните черствіння.

Чим нижча температура довкілля, тим повільніше відбувається усихання хліба. Тут наш союзник – холодильник, але не забувайте про герметичну тару.

Ну і заморозка – це шикарний спосіб зберегти хліб протягом декількох місяців. Цю технологію активно використовують європейці. У них у магазинах завжди можна купити заморожений хліб та булочки. І випікати його маленькими порціями в міру споживання. Європейці дуже раціонально використовують свій час і роблять закупівлі раз на тиждень, а свіженький хліб завжди під рукою, потрібна лише морозильна камера та духовка.

Заморожувати хліб можна самостійно. Можна заморозити цілий буханець. А можна розрізати її на порції рівні одному прийому їжі. Герметично запакувати у плівку та помістити в морозильну камеру.

Дістаньте хліб із морозилки приблизно за годину до запланованої трапези. Як тільки температура хліба досягла температури навколишнього середовища, його можна їсти.

Існує ще один спосіб регенерації замороженого хліба. Дістаньте його із заморозки. Залишіть на 15 хвилин для відтайки. Побризкайте водою і помістіть на 10-15 хвилин в духовку при температурі 165-175 градусів. І ви отримаєте ароматний, свіжий хлібець з хрусткою скоринкою на своєму столі.

Будьте здорові та отримуйте задоволення від життя)

Обійняв, Ваш Крендель❤️

Залишити коментар

Call Now Button